Informatie

 

Hoogendoorn PeC is uw partner voor Projecten e-HRM en consultancy.

De expertise in deze vakgebieden is voor u een waarborg dat u voor de combinatie HR en ICT bij Hoogendoorn PeC aan het juiste adres bent.

Hoogendoorn PeC heeft zijn achtergrond in de HR wereld, waardoor de HR taal en HR processen door Hoogendoorn PeC gesproken en begrepen wordt. Tenslotte moeten e-HRM systemen uw HR proces ondersteunen en vergemakkelijken en is niet het systeem maar uw organisatie bepalend.

Een goed werkend HR-systeem is een afspiegeling van uw werkprocessen. Pas na een gedegen analyse van de bestaande en gewenste processen, kan een implemenatie succesvol zijn.

Hoogendoorn PeC heeft ruime ervaring met PI & Payroll Systemen, centralisatie van afdelingen en inrichten van HR & Payroll Shared Service Center.

Daarnaast beschikt Hoogendoorn PeC over uitgebreide kennis van specifiek e-HRM toepassingen zoals Werving en Selectie tools en Workflow portals al dan niet met gebruik maken met ESS/MSS functionaliteit. 

Hoogendoorn PeC heeft de kennis en expertise om u te ondersteunen bij de implementatie van deze systemen, maar ook bij het voortraject van leverancier- en pakketselectie.

Uw voordeel: Hoogendoorn PeC treedt op namens u en wil voor u het beste. Hoogendoorn PeC heeft de benodigde cruciale kennis van de huidige mogelijkheden en de markt welke vaak in uw organisatie niet aanwezig is. Juist bij het maken van keuzes is deze kennis zeer belangrijk. Voor u is belangrijk dat u dit leverancier onafhankelijk kan doen.

Implementatie van systemen vraagt om een gedegen en projectmatige aanpak. Daarnaast blijven de ‘normale’ werkzaamhedenvoor HR en salarisadministratie wel door gaan. Door het projectleiderschap uit te laten voeren door een expert, bent u verzekerd van een succesvol implementatie traject.